Päiväretkiä ja joskus myös yön yli -retkiä

Porin Latu järjestää keväästä syksyyn lähes viikoittain arkipäivisin erimittaisia kaupunkikävelyitä ja retkiä Porissa ja lähiseudun luontokohteissa, talvisin hieman harvemmin. Lisäksi vuosittain järjestämme useita retkiä viikonloppuisin, ja kesään yleensä mahtuu yksi yön yli -retki.

Teemme sekä kävely-, pyörä- että hiihtoretkiä. Joskus voimme kokeilla jotain muutakin lajia. Keliolosuhteiden vuoksi retkelyissämme painottuvat kävelyt ja patikat.

Meillä on hiihtoviikko yleensä maaliskuussa, ruskapatikka syyskuussa ja kaamoshiihto marraskuussa. Nämä matkat ovat usein suuntautuneet Lappiin.

Kynnys on matala, tule mukaan

Kävelyretkien matkat vaihtelevat noin neljästä 15:een kilometriin, samoin maastot vaihtelevat helpoista vaativampiin. Kilometrimäärä ja vaativuus kerrotaan etukäteen ilmoituksessa. Vauhtimme on rauhallinen, nämä retket eivät ole urheilusuoritus. Retkille voi ottaa halutessaan sauvat, mutta varsinaisia sauvakävelylenkkejä emme tällä hetkellä järjestä. Kauemmas ajamme kimppakyydein.

Toimimme roskattoman retkeilyn periaatteella, ja tuomme kaikki roskamme pois maastosta, myös maatuvat jätteet. Lue lisää roskattomasta retkeilystä (avautuu Luontoon.fi-sivustolle uudessa ikkunassa).

Järjestämme myös muun muassa Pimeä metsä -tapahtuman joka lokakuu yhdessä Porin kaupungin ympäristöviraston kanssa.

Lajiesittely

Retkeily – Suomen Latu (avautuu Suomen Ladun sivuille uudessa ikkunassa)
Kävely – Suomen Latu