Maastopöyräilijöitä tauolla polulla, kesäinen havumetsä.

Peruslenkit ja ”etanalenkit”

Porin Latu järjestää maastopyöräilyn viikkolenkkejä kesällä maanantai-iltaisin klo 18 ja talvikaudella eli pimeän aikaan sunnuntaisin klo 10 Porissa ja ympäristökunnissa. Lenkit ovat avoimia kaikille maastopyöräilyn harrastajille. Lenkeillä edetään rauhallisesti ja pääosin melko helppoja polkuja ja metsäteitä ajaen mutta välillä on vähän hankalampaakin maastoa eli kivikkoa, juurakkoa ja kosteita kohtia. Tarvittaessa pysähdytään odottamaan, jos letka venyy.

Lisäksi kesällä ajetaan useina tiistaina ns. etanalenkki, joka on tarkoitettu vasta maastopyöräilyharrastuksen aloittaneille sekä niille, jotka haluavat ajaa helppoja ja hidasvauhtisia maastolenkkejä. Etanalenkit ovat myös vähän lyhyempiä kuin maanantai-iltojen maastolenkit.

Reitit ja varusteet

Reittejä ei ole merkitty maastoon, joten ajetaan yhtenä ryhmänä. Ajettava matka vaihtelee maaston mukaan, mutta tyypillinen matka on 20-25 km ja ajoaika reilu kaksi tuntia, taukoineen yhteensä alle kolme tuntia. Osallistujilla tulee olla maastopyörä, kypärä, pyöräilyyn sopivat jalkineet, sään mukainen vaatetus, mielellään ajokäsineet ja pyöräilylasit. Lisäksi mukaan on hyvä ottaa juomapullo/juomareppu ja mielellään jokin eväs, esim. banaani, geeli tai energiapatukka.

Suomen Ladun/Porin Ladun tapahtumissa on voimassa tapaturmavakuutus ja vastuuvakuutus. Suositeltavaa on, että osallistujilla on kuitenkin oma kattavampi tapaturmavakuutus.

Seuraa ilmoittelua Facebookissa

Ajantasainen tieto aina Facebook-ryhmässä (”Porin Latu pyöräily” päivittää).

Lisätietoja: Jari Wiksten, p. 0400 963939, sp. Jari.wiksten(at)gmail.com

Lajiesittely

Maastopyöräily – Suomen Latu (avautuu Suomen Ladun sivuille uudessa ikkunassa)