Huom. päivittyvä tapahtumakalenteri tapahtumissa. Tämä toimintasuunnitelma on vahvistettu Porin Latu ry:n syyskokouksessa 14.11.2019.

Yleistä

Vuosi 2020 on Porin Latu ry:n 50. toimintavuosi, perustamispäivä on 6.12.1970. Yhdistys on vuonna 1938 perustetun Suomen Latu ry:n jäsen. Järjestössä on noin 190 jäsenyhdistystä, niissä jäseniä yhteensä noin 88 000. Yhdistys on Karhuseutu ry:n jäsen.

Suomen Latu on retkeilyn edistäjä ja ulkoilun asiantuntija. Perustehtävä eli pitkän ajan perusta Suomen Ladun olemassaololle on edistää kaikenikäisten ulkoilua ja liikunnallista elämäntapaa kaikkina vuodenaikoina. Suomen Ladun visio on, että “Kaikki löytävät mielekkään tavan ulkoilla ja nauttia luonnosta”. Tätä vuoteen 2021 ulottuvaa visiota toteutetaan tämän viisivuotiskauden aikana “ulkoile, osallistu ja vaikuta” -painopisteiden avulla.

Porin Ladun 50. toimintavuosi pyritään tuomaan esille ensi vuoden toiminnassa muun muassa viemällä tapahtumia eri puolelle kaupunkia sekä saamalla näkyvyyttä mm. mediassa ja kirjaston näyttelyllä.

Yhdistyksen tavoitteena on edistää Porin seudulla hiihtoa ja muuta ensisijaisesti luonnossa tapahtuvaa kuntoliikuntaa ja retkeilyä, sekä myös vaikuttaa kuntoliikunnan voimavarojen lisäämiseen. Yhdistys on avoin edistämään uusia ajankohtaisia kunto- ja luontoliikuntamuotoja, ja se on mukana Suomen Ladun kampanjoissa. Pyritään lisäämään Satakunnan ja Lounais-Suomen latualueen yhdistysten välistä yhteistyötä, sekä lasten ja nuorten tapahtumia toiminnassa mahdollisuuksien mukaan, muun muassa koulutusten kautta. Yhteistyötä alueen päiväkotien, koulujen ja Porin kaupungin ympäristötoimiston kanssa jatketaan entiseen tapaan.

Yhdistyksen jäsenhankintaa tehdään omissa tapahtumissa sekä mahdollisuuksien mukaan myös muissa toimintaan läheisesti liittyvissä toisen osapuolen järjestämissä tapahtumissa.

Toimintakeskus Susisuo

Yhdistyksen toimintakeskus sijaitsee Porin Niittymaalla, osoitteessa Susisuontie 111. Toimintakeskus mahdollistaa ja tarjoaa jäsenilleen kokoontumistilan sekä parantaa lähiseudun kaikkien asukkaiden liikunta- ja retkeilymahdollisuuksia. Päärakennuksen kokonaispinta-ala on 110 m2, ja kokoontumistilaa on noin 60:lle. Muita rakennuksia 0,72 ha tontilla on sauna ja varastorakennus, sekä puulato. Piha-alueen kota ja ulko wc palvelevat retkeilyreittiä käyttäviä kulkijoita. Rakennukset omistaa yhdistys, tonttimaa on vuokralla Porin kaupungilta.

Toimintakeskuksen muuta käyttöä:

 • vuokrauksen markkinointi kouluille, työpaikoille ja yhdistyksille
 • ulkoilumajatoiminta Susisuon toimintakeskuksessa talvella ja kesällä
 • toimintakeskuksen piha-alueen hoito retkeilyreitin taukopaikkana
 • hiihtolatujen ja retkeilyreitin kunnossapito Isomäen urheilukeskuksesta Susisuon toimintakeskukseen ja kuntosuoritusten kirjaaminen
 • tehdään 5-vuotis suunnitelma maja- ja saunarakennuksien ylläpidosta

Liikunta- ja retkitapahtumat

 • Satakunnan haastepyöräilyn kirjauspisteiden hoito
 • perheliikunnan korostaminen tapahtumissa
 • talkootoiminta retkipoluilla, hiihtoladuilla ja toimintakeskuksessa

 Tapahtumat

Lumitilanteen salliessa: Hiihtoretket hiihtoportilta Susisuolle
Jäätilanteen salliessa: Retkiluistelutapahtumat
Maastopyöräilyt kelien salliessa keväästä syksyyn
Pyritään saamaan pyöräteillä tapahtuvia pyöräretkiä

Kaupunginosakävelyt, kävelyt opastettuja

ti 7.1. Kirjurinluoto, Hanhipuiston nuotiopaikka kello 17, kesto 1-2 tuntia

ti 11.2. Pormestariluoto, Kaarisillan koulun P-paikka Jokisatamankatu 1 kello 17, kesto 1-2 tuntia

to 12.3. Keskusta/Viikkari, Eetun aukio, Itäpuisto Eetu Salinin patsas kello 17, kesto 1-2 tuntia

ti 14.4. Länsi-Pori, Eteläväylän Lidlin P-paikka kello 17, kesto 1-2 tuntia

ti 12.5. Noormarkku, Finbyyntie 1 kello 17, kesto 1-2 tuntia

pe 5.6. Yökävely Susisuolle ja takaisin, Eteläväylän Lidlin P-paikka kello 22, mahdollista yöpyä majan pihalla teltoissa, yhdistyksen teltta varattava etukäteen

la 1.8. Niittymaa, Käärmemäki Niittymaantie 6 kello 14, kimppakyydein Viiskannasta kello 13.30, retkikenkätanssit Susisuolla orkesterin tahtiin, kakkukahvitarjoilu

la 12.9. Kirjurinluoto, Hanhipuiston nuotiopaikka kello 12, patikoitsijoille keittoateria, kirppispöytä

ti 13.10. Väinölä, minigolf-radan P-paikka Mastojentie kello 17, kesto 1-2 tuntia

ti 10.11. Käppärä/Kuukkari, hautausmaan P-paikka Maantiekatu kello 17, kesto 1-2 tuntia

ke 9.12. Isomäki, maauimalan portti Metsämiehenkatu 8 kello 17, kesto 1-2 tuntia

Muut tapahtumat

 • la 25.1. Pinkjärvi-hiihto, kimppakyydein kello 10 Viiskannan P-paikalta, Saukonniementien P-paikka kello 10.30, omat eväät,
 • viikko 12, 13.-21.3. Saariselkä hiihtoviikko
 • tien pientareiden puhdistusurakka huhti-toukokuu, Destia
 • Maastopyöräilyillat maanantaisin/sunnuntaisin keväästä-syksyyn
 • Lounais-Suomen latualueen polkupyöräviesti touko-kesäkuu
 • pe 5.6. Maastopyöräilytapahtuma 50km
 • su 5.7. Satakunnan Kansansoudun kahvitus
 • la 15.8. Ouran saaristoretki, yöpyminen Ourassa teltoissa ja majoissa, omat eväät, osittainen omakustannus (Luotsiaseman keskikerros 120e, sauna 100e, kuljetus 160e/suunta)
 • vaellus/päiväretkiviikko 35, Akujoki/Lemmenjoki+Saariselkä
 • la 26.9. aluekokous Porissa Lounais-Suomen latualue
 • pe 2.10. Pimeä Metsä-tapahtuma
 • 10.10. Joutsijärven ympärikierto, varapvä 11.10., kimppakyyditys Ruosniementori 5, kello 8
 • 9.-23.11. Näyttely kirjastossa, 3-4 henkilön työryhmä
 • la 28.11. 50-v. juhla 80 osallistujaa+20 kutsuvierasta

Pyritään saamaan Laji tutuksi -kiertueen tapahtuma tai osallistumaan sellaiseen lähialueella. Pyritään edistämään yhteistoimintaa muiden latuyhdistysten ja Lounais-Suomen latualueen kanssa.

Muut mahdolliset tapahtumat ja talkoot, sekä tarkennukset tapahtumakalenteriin ilmoitetaan yhdistyksen kotisivuilla ja Facebook-sivuilla, puhelimitse ja/tai tarvittaessa Satakunnan Kansan yhdistyspalstalla ja http://www.menoinfo.fi-sivuilla.

Lounais-Suomen latualueen ja Suomen Ladun tapahtumat
Lounais-Suomen latualueen ja Suomen Ladun kokouksiin lähetetään yhdistyksen edustajia.

Tiedotus

Porin Latu tiedottaa toiminnastaan ja tapahtumistaan jäsenlehti Latulaisella, kotisivullaan www.porinlatu.com, Facebook- ja Instagram-sivuillaan, sekä tarvittaessa Satakunnan Kansan yhdistystoimintapalstalla ja http://www.menoinfo.fi-sivuilla. Alueen median toimittajiin ollaan tarpeen mukaan yhteydessä yhdistyksen toiminnasta kertomiseksi. Latulainen-lehti ilmestyy 1-2 kertaa vuodessa. Facebook-sivuilla ryhmän jäsenellä on mahdollisuus lisätä tarinoita ja kuvia yhdistyksen retkistä ja tapahtumista oman halunsa mukaan.

Tämä toimintasuunnitelma on vahvistettu Porin Latu ry:n syyskokouksessa 14.11.2019.