Iloinen nainen, Porin Ladun vapaaehtoinen, mehutarjoilupisteellä.

Huom. päivittyvä tapahtumakalenteri on tapahtumissa. Tämä toimintasuunnitelma on vahvistettu Porin Latu ry:n syyskokouksessa 15.11.2022, ja antaa yleiskatsauksen toimintaan.

Yleistä

Vuosi 2023 on Porin Latu ry:n 53. toimintavuosi, yhdistyksen perustamispäivä on 6.12.1970. Yhdistys on vuonna 1938 perustetun Suomen Latu ry:n jäsen. Järjestössä on noin 184 jäsenyhdistystä, niissä jäseniä yli 90 000. Yhdistys on Karhuseutu ry:n jäsen.

Suomen Latu on retkeilyn edistäjä ja ulkoilun asiantuntija. Suomen Ladun perustehtävä on edistää vastuullista, ympärivuotista ulkoilua. Suomen Ladun visio on, että “Kaikki löytävät mielekkään tavan ulkoilla ja nauttia luonnosta”. Tätä vuosien 2022–2028 visiota toteutetaan “ulkoile, osallistu ja vaikuta” -painopisteiden avulla.

Porin Ladun tavoitteena on edistää ulkoilua Suomen Ladun strategian ja perustehtävän mukaisesti yhdistyksen toimintasuunnitelman mukaisissa lajeissa. Yhdistys on myös avoin edistämään uusia ajankohtaisia kunto- ja luontoliikuntamuotoja, ja on mukana Suomen Ladun ja Lounais-Suomen latualueen kampanjoissa. Pyritään lisäämään Satakunnan ja Lounais-Suomen latualueen yhdistysten välistä yhteistyötä, sekä lasten, nuorten ja perheiden tapahtumia toiminnassa mahdollisuuksien mukaan, muun muassa koulutusten kautta. Yhteistyötä alueen päiväkotien, koulujen ja Porin kaupungin kanssa jatketaan mm. yhteisten tapahtumien muodossa. Yhdistyksen toiminta perustuu vapaaehtoisuuteen.

Yhdistyksen jäsenhankintaa tehdään omissa tapahtumissa sekä mahdollisuuksien mukaan muissa toimintaan läheisesti liittyvissä toisen osapuolen järjestämissä tapahtumissa.

Toimintakeskus Susisuo

Yhdistyksen toimintakeskus sijaitsee Porin Niittymaalla, osoitteessa Susisuontie 111. Toimintakeskus mahdollistaa ja tarjoaa jäsenilleen kokoontumistilan sekä parantaa lähiseudun kaikkien asukkaiden liikunta- ja retkeilymahdollisuuksia. Päärakennuksen kokonaispinta-ala on 110 m2, ja kokoontumistilaa on noin 60:lle.  Muita rakennuksia 0,72 ha tontilla on sauna ja varastorakennus sekä puulato. Piha-alueen kota ja ulkowc palvelevat retkeilyreittiä käyttäviä kulkijoita.  Rakennukset omistaa yhdistys, tonttimaa on vuokralla Porin kaupungilta.

Toimintakeskuksen muuta käyttöä:

  • vuokrauksen markkinointi kouluille, työpaikoille ja yhdistyksille
  • ulkoilumajatoiminta Susisuon toimintakeskuksessa talvella ja kesällä
  • toimintakeskuksen piha-alueen ja rakennusten hoito ja ylläpito retkeilyreitin taukopaikkana
  • retkeilyreitin kunnossapito Porin Eteläväylältä Susisuon toimintakeskukseen ja kuntosuoritusten kirjaaminen, latujen teko majan ympäristöön ja Porin suuntaan mahdollisuuksien mukaan

Tapahtumat ja retket

  • talviolosuhteiden salliessa paikalliset hiihtoretket ja retkiluistelutapahtumat
  • lumettomaan aikaan maastopyöräily- ja polkujuoksutapahtumat
  • pyritään saamaan pyöräteillä tapahtuvia pyöräretkiä
  • arkipäivän kävelyretket

– ti 3.1. klo 17.00 Kävely Porin metsä, maauimalan portti

– la 28.1. Hiihtoretki Paikka ilmoitetaan myöhemmin Facebook-ryhmässä

– ti 14.2. Hiihtoretki Paikka ilmoitetaan myöhemmin Facebook-ryhmässä

– la 4.3. Hiihto/kävelyretki Yyterissä Lähtöpaikka ja -aika ilmoitetaan myöhemmin Facebook-ryhmässä. Suomen Ladun kansallinen hiihtopäivä

– ti 14.3. yhdistyksen kevätkokous klo 17

– to 23.3.-to 30.3. Hiihtoviikko Saariselällä

– la 29.4. Patikkaretki Hiipi-reitti Kokemäen Pitkäjärvi-Palojärvi-Pitkäjärvi

– keväällä tienvarsien puhdistusurakka

– to 11.5. Yökävely Länsi-Porin Prisma-Susisuon maja-Länsi-Porin Prisma.

– la 10.6.- su 11.6. Joutsijärven kierto patikoiden. Suomen Ladun Retkelle – päivä

– pe 14.7.- su 16.7. Satakunnan kansansoutu

– la 26.8. Susisuon majan piha. Suomen Ladun Nuku yö ulkona – päivä

– su 17.9. Torronsuo. Lounais-Suomen latuyhdistysten yhteisretki

– elo-syyskuussa pyritään järjestämään ruskaretki johonkin kansallispuistoon

– pe 6.10. Pimeä metsä – tapahtuma yhdessä Porin kaupungin ympäristöviraston kanssa.

– la 14.10. (varapäivä 15.10.) Joutsijärven ympärikävely

– la 11.11. osallistuminen Lounais – Suomen latuyhdistysten yhteiseen pikkujoulu-tapahtumaan, samalla Huovinretki ry:n 60 v-juhla. Huovinrinteen upseerikerho

– ti 14.11. yhdistyksen syyskokous klo 17

– ti 12.12. Joulun odotusta-tapahtuma Susisuon majan pihalla klo 18

Pyritään saamaan Laji tutuksi -kiertueen tapahtuma tai osallistumaan sellaiseen lähialueella. Pyritään edistämään yhteistoimintaa muiden latuyhdistysten ja Lounais-Suomen latualueen kanssa.                                                                                                                                

Muut mahdolliset tapahtumat, talkoot ja muutokset ilmoitetaan Tiedotus-kohdan mukaisesti (lukuun ottamatta Latulainen-jäsenlehteä).

Lounais-Suomen latualueen ja Suomen Ladun tapahtumat

Lounais-Suomen latualueen ja Suomen Ladun kokouksiin lähetetään yhdistyksen edustajia.

Tiedotus                                                                                                         

Porin Latu tiedottaa toiminnastaan ja tapahtumistaan jäsenlehti Latulaisella, kotisivullaan www.porinlatu.com (joilla linkki Suomen Ladun tapahtumakalenteriin), Facebook- ja Instagram-tileillään sekä tarvittaessa Satakunnan Kansan yhdistystoimintapalstalla ja http://www.menoinfo.fi-sivuilla. Alueen median toimittajiin ollaan tarpeen mukaan yhteydessä yhdistyksen toiminnasta kertomiseksi. Latulainen-lehti ilmestyy 1–2 kertaa vuodessa. Facebook-sivuilla ryhmän jäsenellä on mahdollisuus lisätä tarinoita ja kuvia yhdistyksen retkistä ja tapahtumista oman halunsa mukaan.

Tämä toimintasuunnitelma on vahvistettu Porin Latu ry:n syyskokouksessa 15.11.2022.