Vastuullisuus

Porin Ladun vastuullisuusohjelma ja kestävän kehityksen suunnitelma koostuu hyvästä hallinnosta, tasa-arvosta ja yhdenvertaisuudesta, ympäristö ja ilmastoasioista sekä turvallisesta toimintaympäristöstä. Vastuullisuus on jatkuvia tekoja ja oman toiminnan arviointia.

HYVÄ HALLINTO

Porin Latu on yleishyödyllinen yhdistys, joka rahoittaa toimintansa jäsenmaksuilla, Susisuon majan ja saunan vuokrauksilla, Porin kaupungilta anotuilla avustuksilla, sekä talkootyöstä projektikohtaisesti saaduista korvauksista. Hyvän hallinnon periaatteet ohjaavat yhdistystoimintaamme ja talouden hallintaa.

TASA-ARVO JA YHDENVERTAISUUS

Toteutamme vuosille 2024-2025 hyväksytyn suunnitelman toimenpiteitä, mm. pyrimme löytämään uusia ohjaajia Suomen Ladun alaisissa ulkoilulajeissa sekä tukemaan heidän osallistumista lajikoulutuksiin. Tapahtumamme ovat avoimia kaikille, eri lajeille tyypillisien rajojen puitteissa. Emme hyväksy epäasiallista tai syrjivää käytöstä.

Päivitämme suunnitelman kaudelle 2026-2027.

YMPÄRISTÖ- JA ILMASTOASIAT

Huomioimme ilmasto- ja ympäristökysymykset toiminnassamme. Viestitämme ja vaikutamme siihen, että ulkoilun ympäristövaikutukset olisivat mahdollisimman pieniä. Pyrimme järjestämään retki- ja tapahtumakohtaisesti yhteis- tai kimppakyydityksiä, pyrimme edistämään ”roskaton retkeily”-ajatusta, sekä käyttämään kokouksissa kestoastioita. Pyrimme tarjoamaan mahdollisuuden osallistua kokouksiin etäyhteydellä.

TURVALLINEN TOIMINTAYMPÄRISTÖ

Tuomme esille retkillä ja tapahtumissa lajikohtaiset turvallisuusasiat.

Jätä kommentti