Tätä kirjoittaessa nyt joulukuun alkupuoliskolla, Länsi-Suomessakin on ilahduttavasti ollut lunta maassa ja pakkasta yhtäjaksoisesti jo kolmisen viikkoa. Kävin ottamassa tuntumaa hiihtoon ensimmäisen kerran tänä talvena joulukuun toisella viikolla Hiittenharjun laduilla. Ei sitä lunta vielä kovin paksua kerrosta ollut, mutta hienoa oli Satakunnassa päästä luonnon lumelle jo tässä vaiheessa, eipä ihan tavallista moniin vuosiin. Samalla tuli ajettua sisään uusi hiihtopuku, edellinen oli jo aika kulunut ja vähän paikkailtukin, ja ostettu kun markat olivat vielä käytössä. Saa nähdä palveleeko uusi puku yhtä hyvin.

Porin Ladun hiihtoviikko Lappiin on suuntautunut Saariselän laduille jo pitkään. Itse en ole muualla Lapissa vielä hiihtänytkään, lukuun ottamatta yhtä ahkiovaellusta Hetan ja Hannukurun välillä Länsi-Lapissa. Saariselän ja UKK:n alueen latureitit kulkevat hyvin vaihtelevissa tunturi- ja metsämaisemissa. Ladut ovat hyvin hoidettuja, ja pisteenä iin päällä aivan lähellä on Suomen Latu Kiilopää, jossa myös on hiihtoviikon osallistujien mahdollista majoittua. Tänäkin vuonna yhdistys matkaa Saariselälle viikolla 13, ilmoittautuminen on tammikuun 26:nteen päivään mennessä.

Yhdistyksen toiminnasta viestitetään jatkossa myös uudella verkkosivustolla Lähellä.fi (verkko-osoitteena www.lahella.fi). Sivuston kautta verkkopalveluita käyttävät kansalaiset voivat hakea itseään kiinnostavaa toimintaa halutuilla hakuehdoilla. Sivusto on tarkoitettu yleishyödyllisen toiminnan esittelyyn. Toistaiseksi Porin Latu pyrkii ilmoittamaan tällä sivustolla toimintasuunnitelmansa mukaiset avoimet tapahtumat, joille on määritelty selkeä päivämäärä ja toteutus.

Ulkoiluterveisin Timo

Jätä kommentti