Porin Ladun hiihtomatkalla viikolla 13 meitä oli 13, osa matkalaisista oli ensikertalaisia. Loin heti alussa yhteisen WhatsApp-ryhmän, mikä toimi hyvin. Kaikki saivat aina ilmoituksen seuraavan päivän hiihdoista, samoin yhteisistä ruokailuista. Kaikki saivat myös jakaa kuviaan ja kertoa omia kokemuksiaan. Joka päivä tuli paljon kuvia ja kertomuksia. Olimme kiinteä ryhmä, kaikki toimi, kaikkiin sai aina yhteyden ja tieto kulki. Hiihdimme paljon yhdessä, jotkut hiihtivät vielä lisäkilometrejä. Kävimme myös paljon yhdessä syömässä eri paikoissa. Jotkut jaksoivat käydä vielä illalla konserteissa ja tanssimassa.

Hiihdimme yhdessä noin 10–17,5 km pituisia matkoja päivässä. Teimme seuraavia  hiihto- ja  kävelylenkkejä:

  • Kuutamokuru, Piispanojan kota, Laanila
  • Kaunispää, Palo-ojan kota, Luton kämppä, Vellinsärpimän tupa, Lutto-oja
  • Kiilopää, Ahopää, Piispanoja, Prospektorin kaivos, Laanila
  • Iisakkipää, Vahtamapää, Rumakuru, Hirvaskuru

Yhtenä aamupäivänä oli kova lumisade. Silloin teimme kävelylenkin, kävimme Aurora-tuvallakin. Monet lähtivät vielä iltapäivällä hiihtolenkille. Viimeisenä päivänä kaikki saivat tehdä omia hiihtolenkkejä joko yksin tai yhdessä.

Vanha hirsimökki, kaksi henkilöö paistattelee päivää sen edustalla istuen. Lunta ympärillä ja mökin katolla.
Rumakurun vanhan kämpän edustalla kelpasi paistatella päivää.

Matkalla oli innostunut ja sopuisa joukko. Mukana olleille ei sattunut mitään onnettomuuksia. Ainoastaan minä jouduin käyttämään kaksi kertaa terveyspalveluja ja palasin Poriin myöhemmin eri kyydillä.

Saariselän laduilla pääsee avariin maisemiin.

Porin Ladun jokavuotinen käyntikohde on ollut vuosikymmeniä Saariselän alue kesäisin ja talvisin. Toivon, että joku nuorempi alkaisi järjestää näitä matkoja ja perinne jatkuisi vielä. Olen järjestänyt näitä matkoja jo useita vuosia ja nyt olen lopettamassa jo ikäni vuoksi. Kaikki matkat ovat olleet kivoja ja tulen varmaan kaipaamaan niitä. Itse olen käynyt Saariselällä jo 60-luvulta asti vuosittain ainakin kerran. Käyn siellä varmaan edelleenkin. Kaipaan Lapin maisemia ja rauhaa.

Isot kiitokset kaikille mukana olleille. Olitte mahtava, mukava ja tiivis ryhmä. Kaikki edellisten vuosien matkatkin ovat olleet ikimuistoisia.

Hyviä reissuja jatkossa kaikille!

Kirsti Ollila

Riekkoja.

Jätä kommentti